Predstava: RONILAC BISERA

Detalji:

Priča je to o Žicu, posljednjem roniocu bisera na našem moru. Žic nam priča priču o baki Luciji, djedu Šimunu, njihovoj prekrasnoj nećakinji Brnistri, o životu na malom Velikom otoku. Svake godine, Veliki otok posjećuje Apriori Apropos, grčki trgovac. Otočani bi Apriorija uvijek lijepo ugostili, ali nikad ništa njegovo nisu kupovali, jer sve što im je trebalo imali su na otoku. Ali Apriori nije na otok dolazio prodavati svoju robu. On je dolazio zbog lijepe Brnistre…

  • Autor teksta: Ludwig Bauer
  • Redateljice: Morana Dolenc i Sanja Milardović
  • Glazba: Nenad Brkić
  • Dizajn lutaka: Drago Dolenc
  • Izvođači: Morana Dolenc i Sanja Milardović
  • Uzrast: od 6 godina nadalje
  • Trajanje: 40 minuta
  • Jezik predstave: Hrvatski

DJEČJE KAZALIŠTE DUBRAVA, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA

Dječje kazalište Dubrava osnovano je 1955. godine u Zagrebu. Od 1976. godine kazalište djeluje u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava, jedine ustanove kulture u istočnom dijelu grada, koji broji 150 000 stanovnika od čega 20 000 djece i mladeži. Djelovanju kazališta svoj su doprinos dala mnoga velika imena hrvatskog kazališta za djecu: Mladen Širola, Borislav Mrkšić, Rudolf Zubčić, Boris Kovačević, Franka Perković i mnogi drugi. U dvorani dječjeg kazališta Dubrava izvede se oko 250 predstava na godinu, uglavnom za djecu iz škola i vrtića Zagreba i okolice. U sklopu DKD djeluje i Dramski studio s više od 200 članova.

Narodno sveučilište Dubrava
Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1
10 000 Zagreb
Republika Hrvatska
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.kazalistedubrava.hr

UMJETNIČKA ORGANIZACIJA LOFT, ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT nastala je početkom 2013. godine iz potrebe i želje za ciljanim radom na promociji lutkarske umjetnosti. Ideja o osnivanju LOFT-a je proizašla iz kroničnog nedostatka lutkarstva na hrvatskoj kazališnoj sceni, čiji je razlog opća nezainteresiranost, omalovažavanje i nepoznavanja lutkarstva kao medija. Smatramo da edukacijom, osvješćivanjem i prisutnošću na kazališnoj sceni, možemo zadržati djecu u lutkarskom kazalištu, ali i privući odraslu publiku da otkrije sve čari ove umjetnosti.
LOFT svojim projektima želi pokazati kako je lutkarska umjetnost pravo mjesto za spoj i susret raznih drugih umjetnosti poput likovne, glazbene, plesne itd.

Umjetnička organizacija LOFT
Morana Dolenc
Kršnjavoga 21, 10000 Zagreb
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Galerija slika