Završen je 53. PIF!

Predstava Flekavac, Gradskog kazališta lutaka Rijeka apsolutni je pobjednik festivala i nagrađen je od strane dječjeg i stručnog žirija. Nagrada „Tibor Sekelj“ za predstavu s najhumanijom porukom dijeljena je Arielu Doronu, Država Izrael/Savezna Republika Njemačka, za predstavu Plastični junaci. Glavna nagrada „Milan Čečuk“ za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je Kazalištu lutaka Maribor, Republika Slovenija, za predstavu Pinokio. Bila nam je čast i užitak organizirati festival i unatoč svemu omogućiti publici da uživa u lutkarstvu!

53. međunarodni festival kazališta lutaka – PIF

NAGRADE

Stručni žiri u sastavu Olga Vujović (članica), Katarina Kolega (članica) i Maja Lučić Vuković (predsjednica žirija), želio bi istaknuti kako u ovom izazovnom kriznom vremenu nije lako igrati predstave znajući da će gledalište biti poluprazno. Unatoč tome na ovogodišnjem 53. PIF-u izvođači su dali sve od sebe te se u predstavama prepoznala srčanost i entuzijazam. Uz raznovrsne estetike i intrigantne ideje, lutkari se ne libe uhvatiti u koštac s ozbiljnim društveno političkim temama koje obrađuju na kritički i duhoviti način. Ansambl predstave odisale su čvrstim zajedništvom i zračile radošću (su)igre, a animatori su ponovno pokazali da lutka doista ima dušu.

NAGRADE:

  1. Nini Mitrović – za tekst u predstavi FLEKAVAC, u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka,
  2. Ivani Đuli i Luki Vrbaniću - za glazbu i tekstove songova u predstavi FLEKAVAC, u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka,
  3. Matteu Spiazziju – za likovnost predstave PINOKIO, u izvedbi Kazališta lutaka Maribor, Republika Slovenija.
  4. Aleni Pavlović – za kreaciju lutaka i scenografije u predstavi FLEKAVAC, u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka,
  5. Gordanu Marijanoviću – za zavodljivu izvedbenu zaigranost u predstavi PLIVA PATKA PREKO DRAVE, u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.
  6. Ansamblu predstave TIHI DJEČAK Kazališta za djecu Kragujevac, Republika Srbija – za skladnu, vrsnu i upečatljivu kolektivnu igru
  7. ARIELU DORONU, Država Izrael/Savezna Republika Njemačka – za promišljenu i duhovitu animaciju u predstavi PLASTIČNI JUNACI.
  8. Mihi Bezeljaku ­- za preciznu i zaigranu animaciju u predstavi PINOKIO, u izvedbi Kazališta lutaka Maribor, Republika Slovenija
  9. Renati Caroli Gatici – za režiju predstave FLEKAVAC, u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka,

 

NAGRADA „TIBOR SEKELJ“ za predstavu s najhumanijom porukom dodjeljuje se ARIELU DORONU, Država Izrael/Savezna Republika Njemačka, za predstavu PLASTIČNI JUNACI.

GLAVNA NAGRADA „Milan Čečuk“ za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se Kazalištu lutaka Maribor, Republika Slovenija, za predstavu PINOKIO.