HANS HRAŠKO – MALENI JUNAK*

Detalji:

HANS HRAŠKO – MALENI JUNAK

Predstava s lutkama i glumcima na temelju slovačke bajke

Maleni Hans Hrasko posebno je dijete: budući da nije veći od zrna graška, nitko mu ne vjeruje. No Hans je vrlo pametan i hrabar te je uspješno riješio nekoliko problema svojih roditelja. Hans ima mnogo pustolovina. Jednom je prilikom susreo bandu lopova i otjerao ih od kraljeva dvorca, postavši tako kraljevim miljenikom. Hans odraste i na kraju osvoji princezino srce.

Hans Hrasko prva je predstava ovog kazališta temeljena na klasičnoj bajci, a zadivljuje svojim ritmičkim i dinamičnim scenama. Glumci, lutke, predmeti, pjesme i živa glazba (izvorni slovački instrument fujara) na nov i inovativan način pričaju priču o malenom Hansu Hrasku, staroj legendi koju su čula sva slovačka djeca.

  • Redatelj: Robert Erby
  • Umjetničko oblikovanje: Ansambl / Ensemble
  • Scenografija i kostimografija: Tatiana Sulikova
  • Originalna glazba: Jazz Duo Hammerling
  • Igraju: Zuzana Erby, Renate Gross
  • Trajanje: 55 minuta
  • Dob: 5+ 
  • Jezik izvođenja: na njemačkom, engleskom, slovačkom i hrvatskom

KAZALIŠTE ZA DJECU FRAUNHOFER, MÜNCHEN, SAVEZNA REPUBLIKA NJEMAČKA

Dvije tvrtke iz Münchena, kazalište Erbytheater i kazalište Continental, udružile su se 2007. godine i osnovale Kazalište za djecu Fraunhofer. Kazalište Erbytheater osnovali su Zuzana i Robert Erby, dvoje slovačkih lutkara i izvođača. Kazalište Continental osnovala je njemačko-talijanska glumica i redateljica Renate Gross. Zajedno su osnovali tvrtku sa sjedištem u Münchenu i brojnim različitim međunarodnim utjecajima. U svim svojim predstavama eksperimentiraju raznim kazališnim oblicima: teatrom objekta, igrom sjena i upotrebom videozapisa, pripovijedanjem i klaunskim predstavama. Vole pričati priče ili, ponekad, jednostavno prikazati struju svijesti. Nastoje usmjeriti svoja istraživanja na novu kazališnu estetiku. Od svoje prve predstave, Putovanje oblaka (2007.) razvili su 15 novih kazališnih produkcija za djecu u dobi od 2 do 10 godina. Kazalište za djecu Fraunhofer nastupa u školama i vrtićima, kao i na pozornicama diljem Münchena, putuju cijelom Njemačkom i gostuju na brojnim europskim kazališnim festivalima.

Kindertheater Fraunhofer

Fraunhofer str. 21 RG, D-80469 München

Njemačka/Germany

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.kindertheater-im-fraunhofer.de