SVEČANO OTVORENJE 50. PIF-a / Djevojčica iz Lenjingrada

U prepunoj kazališnoj dvorani Kulturnog centra Travno, svečano je otvoren 50. Međunarodni festival kazališta lutaka. Prisutnima se obratio državni tajnik dr.sc. Ivica Poljičak u ime ministrice kulture, pozdravivši sve ansamble, sudionike, organizatore i vjernu publiku ovoga istaknutog festivala posvećenog lutkarskom stvaralaštvu.  Istaknuo je kako dugovječnost PIF-a tijekom respektabilnih pedeset godina kontinuiranog postojanja svjedoči o kvaliteti kojom se svrstao među prepoznatljive i cijenjene lutkarske europske festivale, predstavljajući vrhunska ostvarenja i neumorno promičući i razvijajući umjetnost lutkarstva.

Festival je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa Jelena Pavičić Vukičević  koja se tom prigodom zahvalila svim sudionicima i organizatorima PIF-a na njihovoj nesebičnoj predanosti i radu koji ulažu u jedan od najcijenjenih i najdugovječnijh međunarodnih lutkarsko kazališnih festivala na svijetu.

Ovogodišnji PIF službeno je otvorilo sredšnje, državno, akademsko lutkarsko kazalište iz Moskve, Sergej Obrazcov, izvedbom predstave „Djevojčica iz Lenjingrada“.