DODJELA NAGRADA I ZATVARANJE 50. PIF-a: BEHIND THE PAPER*

 • Pročitano 651 puta

Detalji:

  BEHIND THE PAPER

  Predstava Behind the Paper ispitna je predstava studenata prve godine Diplomskog studija kazališne umjetnosti Umjetničke akademije u Osijeku. Predstava je stvorena na temelju materijala nastalog na kolegiju Majstorska radionica lutkarstvo: lutka – glumac – lik profesorice Márie Kecskésove i asistentice Katarine Arbanas.Bazirana je na autorskim pričama studenata Matee Bublić, Matka Buvača, Andre Damiša, Stipe Gugića, Anne Jurković, Tene Milić Ljubić, Gordana Marijanovića i Luke Stilinovića, koje, pred očima gledatelja, nastaju i nestaju iz bijelog papira lišenog formalne likovnosti ili bilo kakovog implementiranog značenja. Predstava na suptilan način progovara o intenzivnim životnim iskustvima, dragocjenim trenucima, snovima, strahovima, ljubavima, bolima, borbama, radostima… u općerazvoju i unutarnjem životu autora kroz apstraktnu formu vizualnog kazališta papira.

   • Mentorice: prof. Mária Kecskésova, asistentica Katarina Arbanas
   • Igraju: Matko Buvač, Andro Damiš, Tena Milić Ljubić, Anna Jurković, Matea Bublić, Stipe Gugić, Luka Stilinović, Gordan Marijanović
   • trajanje: 45 minuta
   • uzrast: 12+
   • jezik predstave: hrvatski

  UMJETNIČKA AKADEMIJA U OSIJEKU, OSIJEK, REPUBLIKA HRVATSK

  Umjetnička akademija u Osijeku jedna je od novijih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koja je samostalno počela s radom u akademskoj godini 2004/ 2005. U okviru Akademije djeluje pet Odsjeka. Na Odsjeku za kazališnu umjetnost ustrojen je studij glume i lutkarstva kao jedino mjesto gdje se u Hrvatskoj (a i u susjednim državama) može studirati lutkarstvo. Studenti studiraju i dramsku glumu i lutkarstvo te dobivaju diplomu diplomiranog glumca i diplomiranog lutkara. Akademija pridonosi kulturnom i umjetničkom životu grada Osijeka organizirajući različita kulturna i umjetnička zbivanja, kao što su festivali Dioniz i Lutkokaz (međunarodna lutkarska revija – susret lutkarskih akademija i mladoga lutkarskoga kazališta). Studenti glume i lutkarstva sa svojim su lutkarskim izvedbama s velikim uspjehom gostovali na festivalima u zemlji i inozemstvu (Slovačkoj, Rusiji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj), a 2015. - 2017. Svi nastavnici iz lutkarstva i dio studenata sudjelovali su u projektu Kreativne Europe All Strings Attached s partnerima iz Italije, Španjolske i Slovenije te dobili čast svoju predstavu Fragile izvesti u talijanskom gradu Cividaleu za veliki finale projekta.

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  www.uaos.hr