LUTKOKABARET*

 • Pročitano 821 puta

Detalji:

  LUTKOKABARET

  Interaktivni lutkarski varijete koji će omogućiti gledateljima da se dobro zabave i osjete duh nekadašnjih dana kada je ovaj oblik improvizacijskog kazališta bio vrlo popularan. Izvođači, studenti Umjetničke akademije u Osijeku, studij gluma i lutkarstvo, će pomoću različitih lutkarskih tehnika izvesti nekoliko etida popraćenih glazbom i pozvati publiku na suigru. Gledatelji će moći aktivno sudjelovati u izvedbi i mijenjati njezin slijed i koncept. Lutke, glazba, pjevanje, ples... samo su neke od stvari koje vas očekuju. Ostale neka budu iznenađenje.

   • Tekst, režija, izbor glazbe, kreacija i izrada lutaka, izvedba: Anamarija Jurišić, Tena Milić Ljubić, Matea Bublić, Gordan Marijanović
   • trajanje 30 minuta
   • uzrast: 12+
   • jezik predstave: hrvatski

  UMJETNIČKA AKADEMIJA U OSIJEKU, OSIJEK, REPUBLIKA HRVATSKA

  Umjetnička akademija u Osijeku jedna je od novijih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koja je samostalno počela s radom u akademskoj godini 2004/ 2005. U okviru Akademije djeluje pet Odsjeka. Na Odsjeku za kazališnu umjetnost ustrojen je studij glume i lutkarstva kao jedino mjesto gdje se u Hrvatskoj (a i u susjednim državama) može studirati lutkarstvo. Studenti studiraju i dramsku glumu i lutkarstvo te dobivaju diplomu diplomiranog glumca i diplomiranog lutkara. Akademija pridonosi kulturnom i umjetničkom životu grada Osijeka organizirajući različita kulturna i umjetnička zbivanja, kao što su festivali Dioniz i Lutkokaz (međunarodna lutkarska revija – susret lutkarskih akademija i mladoga lutkarskoga kazališta). Studenti glume i lutkarstva sa svojim su lutkarskim izvedbama s velikim uspjehom gostovali na festivalima u zemlji i inozemstvu (Slovačkoj, Rusiji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj), a 2015. - 2017. Svi nastavnici iz lutkarstva i dio studenata sudjelovali su u projektu Kreativne Europe All Strings Attached s partnerima iz Italije, Španjolske i Slovenije te dobili čast svoju predstavu Fragile izvesti u talijanskom gradu Cividaleu za veliki finale projekta. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  www.uaos.unios.hr