SVEČANO OTVORENJE 50. PIF-a: DJEVOJČICA IZ LENJINGRADA

Detalji:

  DJEVOJČICA IZ LENJINGRADA

  ЛЕНИНГРАДКА

  Veliki domovinski rat. Opsada Lenjingrada. Djevojčica Valya prolazi kroz najužasnije dane svog života. Gledatelj ulazi u svijet mašte i stvarnosti – svijet djeteta. Ono što proizlazi iz mašte – slike prepune topline, nježnosti i besmrtnosti – može biti san ili stvarnost. Zahvaljujući spoju lutaka, kronika vojnog osoblja, animacije i filma, te slike postaju priča. Kuća je uništena. Garderoba je jedino sklonište u bombardiranoj kući. No kad su oni koji vas vole i štite s vama, čak i ako je to samo u iluzijama i mašti, uz svoje ćete zaštitnike, koji otklanjaju sve vaše strahove, preživjeti i nastaviti živjeti te biti zahvalni onima koji su izdržali i izgradili kuću bez rata. Kuća bez rata, mir bez rata. Za autora je upravo to glavna poruka predstave - sva djeca imaju pravo na djetinjstvo i život u miru. Kao dobitnik ruske Državne nagrade Zlatna maska, predstava Djevojčica iz Lenjingrada ponovno se izvodi na Maloj sceni Kazališta Obraztsov. Izvedba je nastala u suradnji s Kazalištem Cube, čiji je direktor Salam Kubaylat.

   • Autori ideje i kreatori predstave: Denis Shadrin, Alexey Shishov, Boris Konstantinov
   • Kreator lutaka: Victor Antonov
   • Glazba: ruski rock bend Spleen
   • Igraju: Iana Mikhailova, Ekaterina Maletina, Tatiana Smetanina
   • za odrasle

  SREDIŠNJE DRŽAVNO AKADEMSKO LUTKARSKO KAZALIŠTE SERGEJ OBRAZCOV

  ФЕДЕРАЛЬНОЕ ГОСУДАРСТВЕННОЕ БЮДЖЕТНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ КУЛЬТУРЫ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ АКАДЕМИЧЕСКИЙ ЦЕНТРАЛЬНЫЙ ТЕАТР КУКОЛ ИМ. С.В. ОБРАЗЦОВА

  Središnje državno lutkarsko kazalište u Moskvi osnovano je 16. rujna 1931. godine te je nazvano po Sergeju Obrascovu. 14. rujna 1981. dobilo je titulu akademskog kazališta te postalo Središnje državno akademsko lutkarsko kazalište Sergej Obrascov. Osnivač kazališta je istaknuti ruski umjetnik, glumac, redatelj, slikar i pisac, Sergej Obrascov. Obrascov je upravljao kazalištem do svojih posljednjih dana. Uprizorio je 61 izvedbu, uključujući i one poznate, poput predstava “Nevjerojatni koncert,” “Aladin i začarana svjetiljka,” “Na tvoj treptaj,” “Đavolji mlin,” “Don Juan” i mnogih drugih. Tijekom osam godina postajanja, Lutkarsko kazalište Obrascsov postalo je najveće središte lutkarske umjetnosti, jedinstvena akademija lutkarstva i palača umjetnosti za djecu, mlade i odrasle. Takvo kazalište ne postoji nigdje drugdje u svijetu. Svjetski je priznato te upisano u mnoge knjige, rječnike i enciklopedije (uključujući Guinnessovu knjigu rekorda), što ga čini neprocjenjivim narodnim blagom Rusije. Kazalište Obrascov prati tradiciju lutkarskog kazališta te je doživljava kao “teatar neograničenih mogućnosti u polju mašte, divnih slikovitih prikaza te vrlo izražajnog humora.” Poziva publiku svih naraštaja – mladih i starih – u nevjerojatan svijet emocija sjajnih poput vatrometa, osjećaja dubokih poput mora, snova u zvjezdanim visinama te energije snažne poput tornada koji donosi smijeh i magiju gdje god se pojavi.

  Central State Academic Puppet Theatre Named After Sergey Obraztsov
  Sadovaya – Samotechnaya 3
  Moscow, 127473
  Russian Federation
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  www.puppet.ru